Dans


Miniballet vanaf 3 jaar

In deze les krijgen kinderen de mogelijkheid om zich te uiten in dans op een manier die aansluit bij hun ontwikkelingsniveau en worden ze in contact gebracht met de beginselen van klassiek ballet. Dit gebeurt op een speelse manier, waarin het dansplezier voorop staat. In deze les wordt gewerkt aan lichaams- en ruimtebesef, door middel van attributen, liedjes en samen te ontdekken hoe je in de ruimte kunt bewegen en dansen. Er wordt aandacht besteed aan de creativiteit, coördinatie en houding van het kind. En natuurlijk niet te vergeten staat het dansplezier in de les voorop!

Klassiek Ballet

​Klassiek ballet is de basis van alle dansvormen. Centraal staat een stabiele lichaamshouding van waaruit wordt gewerkt aan een perfecte controle van de dansbewegingen. De lessen bestaan uit gevarieerde vastgelegde houdingen en bewegingen waarbij vooral veel aandacht wordt besteed aan techniek, houding, coördinatie, dansgevoel en lijnenspel. De lessen worden op verschillende niveaus gegeven, van beginners tot vergevorderden in de leeftijd van 3 jaar tot 75 +. In onze school wordt voornamelijk in de Russische stijl, volgens de Vaganova methode, gewerkt.

Flamenco/Spaanse Dans

De stampende voeten en de klappende handen zijn slechts het topje van de flamencodans. In deze lessen komen alle aspecten van de Flamenco/Spaanse Dans aan bod; voetenwerk, ritme, lichaamshouding en armvoering. Deze dansvorm heeft alles te maken met het uiten van gevoel wat kan variëren van intense triestheid tot grote vreugde. Deze lessen worden een aantal keer per dansseizoen aangeboden als workshops zowel voor kinderen als volwassenen.

Performance/selectiegroepen

In deze lessen dansen de door ons geselecteerde en goed gemotiveerde leerlingen. Deze groepen trainen meerdere uren in de week met elkaar naast de basistechnieklessen (klassiek ballet/moderne dans) die deze leerlingen ook moeten volgen. Om meer uitdaging te bieden en podiumervaring op te doen dansen deze groepen regelmatig mee in wedstrijden en presenteren ze onze school regelmatig bij diverse optredens.

Streetdance/Hip Hop

Streetdance is een verzamelnaam van dansvormen die zijn ontwikkelden op straat. Tegenwoordig kan streetdance gezien worden als een onderdeel van de hiphop, er zijn geen regels, alle bewegingen zijn goed. Veel bewegingen zijn ontleend aan bewegingen uit videoclips waardoor de stijl continue verandert.

Spitzentechniek

Deze les kan alleen worden gevolgd in combinatie met een les klassiek ballet eraan voorafgaand. Ook moet de leerling al geruime tijd ervaring hebben met klassiek ballet en moeten de voeten en enkels sterk genoeg zijn voor deze techniek. Dit wordt altijd eerst beoordeeld door onze docenten eventueel in samenwerking met fysiotherapeuten.

Moderne Dans

Is een dansvorm die een eeuw geleden is ontstaan vanuit klassiek ballet. Aangezien het een grote radicale verandering in dansstijl en uitdrukking was ten opzichte van het klassieke ballet is de naam nooit veranderd. Moderne dans is onbeperkte bewegingsstijl waarbij, op zeer uitlopende muziek, wordt geprobeerd een balans te vinden tussen de ontwikkeling van techniek, dansgevoel, expressiviteit in combinatie met de juiste lichaamshouding.

Mini Kids Dance

In deze les wordt spelenderwijs en met veel afwisselingen lekker gedanst en bewogen op muziek van deze tijd passend bij de belevingswereld van kinderen. De les leent zich uitstekend voor het ontwikkelen van het motorisch en ritmisch vermogen.

Latin Dance Workout

In onze Dance Aerobics lessen, met het accent op Latijns-Amerikaanse dans zoals Salsa, Merengue en Samba, krijg je een goede workout, ontwikkel je spierkracht en verbetert je uithoudingsvermogen terwijl je lekker staat te dansen.